Стартира овулационният календар
Публикувано на: 09.08.2005г.

С огромно удоволствие Ви представяме един съвместен проект на членове и приятели на Сдружение Зачатие - овулационен календар. Идеята за него се роди още през 2003 година със създаването на първия българския портал за репродуктивно здраве и стерилитет - www.zachatie.org.

      След многомесечен колективен безвъзмезден труд реализираме в интернет пространството една безплатна, уникална за българския потребител услуга, ценен помощник за жените, които планират бременност и са загрижени за своя гинекологичен, репродуктивен и хормонален статус. Екипът, превърнал тази идея в реалност, включва:

      разработил онлайн java приложение и неговата интеграция: Добромир Захариев (beast) www.zahariev.com
      медицински консултант: д-р Мариела Даскалова (Meli)
      проектанти: cygnus, jam, beast
      техническа поддръжка: beast
      консултации: beast, Meli, cygnus, jam
       дизайн: cygnus
      лентички: bori_st, ultra
      тестове и консултации: wa_wa, jam, Lali, ultra, StefiZ, mini и много други членове и приятели на сдружение “Зачатие”

     Овулационният календар е удобен за използване, интуитивен, разбираем, с приятна визуализация на данните, които се въвеждат, анализират и интерпретират от потребителя. Той се базира на воденето на менструален дневник и ежедневното записване на фертилните признаци, като стойности на базалната температура, цервикалната слуз, ЛХ тестове за овулация и множество други параметри на фертилността, тяхната графична визуализация и удобство за разглеждане и интерпретация от потребителката и нейния акушер-гинеколог с възможности за отпечатване.

      Овулационният календар е уеббазиран и по този начин гарантира на потребителките си неограничен по време и място достъп до техните данни, сигурно и дългосрочно съхранение на тяхната информация, както и възможност за споделяне на ресурси и информация между отделните посетителки на календара. Проектът разполага с подробна теоретична документация за фертилните признаци и тяхното значение за определянето на най-подходящите за зачеване дни, подробни технически указания за използване и ежедневна поддръжка с онлайн консултации.

       Услугата предстои да се доразвива и усъвършенства, да разширява своите възможности и сфери на приложение. Календарът се развива динамично, с подкрепата на широк кръг потребители с разнообразни изисквания, като по този начин става все по-удобен за повече хора. Основните перспективи в развитието на приложението са адаптирането му към персоналните изисквания на посетителките, съобразно техните идеи и предложения.

      Искрено се надяваме да Ви бъде много полезен и Ви желаем късмет!


      Екипът на овулационния календар          
      Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.