Kонкурс
Публикувано на: 25.03.2008г.
Скъпи приятели и съмишленици,
Сдружение „Зачатие” има удоволствието да съобщи, че организира конкурс за лична история, свързана с борбата ни със стерилитета под мотото “Сърце под моето сърце”. Могат да участват всички, които все още се борят да сбъднат своята мечта, независимо дали са членове на сдружението, в България или зад граница.
http://www.zachatie.org/images/syrce_pod_moeto_syrce.gif 

В журито ще има както представител на Сдружение Зачатие, така и репродуктивни специалисти.

Жури в състав:

Г-жа Керана Ангелова, писател - председател на журито
Д-р Иван Сигридов , АГ - клиника Надежда (д-р Стаменов)
Д-р Лили Димитрова, АГ - клиника София (д-р Владимиров)
Ани Коцева, психолог - Медицински център Репродуктивно здраве (д-р Щерев)

Разкажете ни за Вашата мечта, опишете ни какви чувства ви връхлитат, докато се борите да затупти сърчице под вашето сърце, покажете на всички колко красота има в желанието да пребориш стерилитета и да създадеш дете...
Целта на конкурса е да се даде надежда и кураж на жени със сходни проблеми и да се разкрият емоционалните преживявания на жените, изправени пред това изпитание.

Участниците в конкурса могат да са анонимни и да се представят под псевдоним, като се изисква единствено e-mail за обратна връзка, който ще се ползва само за информиране на участника за резултатите от конкурса.
Историите могат да се изпращат на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Срокът за получаване на историите е до 25 май 2008 на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Обемът на текстовете трябва да бъде до две стандартни страници А4.

Резултатите ще бъдат обявени на сайта на сдружението www.zachatie.org  до 01 юни 2008.

Наградата за първо място е субсидиране за лечение на стерилитета в семейството. Размерът на финансовата помощ ще е 1500 лв. Те ще бъдат предоставени на победителя под формата на ваучър, който може да бъде изразходван в рамките на една календарна година.

Трите най-добри истории ще бъдат публикувани в сайта на сдружението и в избрани партньорски медии.

Конкурсът е част от ежегодната ни иницитива Ден на репродуктивното здраве. Празникът на Сдружение Зачатие ще се проведе за трета поредна година и е с амбицията да се превърне в традиционна среща между пациенти и утвърдени лекари в областта на стерилитета. Тази година домакин на събитието ще бъде Стара Загора на 14 юни. Форматът на инициативата е изключително удачен, защото предоставя едновременно възможност както за пациентите да получат безплатни консултации, така и за репродуктивните специалисти да представят пред аудитория най-новите си постижения.

Новото тази година е, че Сдружение Зачатие, освен конкурс за лична история, ще организира специално за членовете си томбола с награден фонд, предвиден за безвъзмездно финансово подпомагане на лечението на няколко семейства. Очаквайте скоро подробности за размера на субсидирането и документите за кандидатстване.

Тема във форума за обсъждане на подробности,  въпроси и справки за конкурса >>