Европейска седмица на фертилността 2018: Призив за действие
Публикувано на: 05.11.2018г.

Брюксел, 5 ноември 2018: Сдружение Зачатие и Fertility Europe стартират третото поредно издание на Европейската седмица на фертилността European Fertility Week 2018 под мотото "Призив за действие".

Европейската седмица на фертилността стартира за първи път през 2016 г. и има за цел да изведе на светло темата на стерилитета в Европа.

През изминалата 2017 година кампанията отбеляза 40 години от раждането на първото бебе от епруветка в света Луиз Браун.

През 2018 година ще чуем поздрави за Рожден ден, отзиви и ще поставим в центъра на кампанията "Призив за действие" на Fertility Europe към политиците на Европа.



Една от шест двойки среща трудности при забременяване. Това е проблем на 25 милиона европейски граждани, изправени пред различни трудности и бариери. Не се обръща достатъчно внимание на този проблем, а двойките се нуждаят от подкрепата на своите семейства, приятели, работодатели, общество и политици. #EuropeanFertilityWeek2018 #FertilityEurope #zachatie #HappyBirthday

 


Справянето със стерилитета не трябва да означава борба със стигмата или с липсата на информация,  борба за достъп до лечение или събиране на средства, за осигуряването му. То не трябва означава борба за признаване на основните човешки права.

 

По време на Европейската седмица на фертилността ние призоваваме политиците към: 

 

  1. Разпознаване на правото да се опитваш да имаш дете като универсално човешко право в Европейския съюз;
  2. Осигуряването на равноправен, честен и безопасен достъп до лечение на стерилитет;
  3. Осигуряване на обществено финансиране на всички линии на лечението на стерилитет;
  4. Ангажиране на публичния сектор в предоставяне на по-добра информация по отношение на фертилитета и стерилитета;
  5. Провеждане на комуникационни кампании за премахване на стигмата, свързана с безплодието.

 

Вече 10 години Fertility Europe представлява пациентите с репродуктивни проблеми - чрез застъпничество към регулаторните органи и подкрепа на асоциациите-членки в повече от 20 държави, както и милионите пациенти, които те представляват.

 По време на Европейската седмица на фертилността 2018 г., която се провежда от 5-11 ноември 2018 г.,

Oтправяме тази покана за действие към политиците в Европейския съюз, за да помогнем за подобряване на живота на всеки, който среща проблеми със зачеването на дете.

 Времето за промяна е сега!

 Призоваваме за безопасно, справедливо и ефективно лечение - в съответствие със съвременната медицина, за всички които се нуждаят от него.

 

 

Всичко за Европейската седмица на фертилността