Конфликт между професионални и фертилни проблеми
Публикувано на: 09.01.2007г.

Застава ли Вашата работа на пътя на лечението на стерилитета?
Медицинските процедури свързани с изследването, диагностицирането и лечението на безплодието могат да отнемат много време, да бъдат стресиращи, напрегнати, особено когато професионало сте ангажирани в напрегната програма, неотложни ангажименти или работа на повикване и свързана с непрекъснато пътуване. Но ако желанието за бебе е важно за Вас, може би имате нужда да направите малко място в своя ангажиран график за лечението, което е необходимо за достигането на така желаната бременност.


Пациенти, които се обаждат и питат, "Ще имам работа в центъра на града във вторник. Може ли да уговорим час за преглед тогава?" може би имат нужда да отместят фокуса си от професионалните ангажименти към своето семейство.

Ако не сте си сами шеф, може би е нужно да поговорите с Вашия пряк ръководител относно своята деликатна ситуация. Той (тя) вероятно ще прецени правилно и ще оцени предимството да знае предварително за Вашата нужда от лично време, може би непредвидима понякога. Да помолите за помощ и подкрепа своите колеги е също добра идея и един вид услуга, която ще им бъде върната по-късно.

Ако самите Вие сте шеф и работите над 60 часа седмично, може би трябва да останете насаме за малко със самите себе си и да помислите. Работата може за малко да остане на заден план за да можете да завършите лечението успешно и да запазите живота си здрав.

Проблемите с лечението на безплодието са един вид тренировка за вълненията свързани с майчинството. Ако Ви се струва, че ангажиментите свързани с посещенията при лекар, кръвните тестове, ултразвуковите прегледи и инсеминации отнемат твърде много време и емоции, помислете си как ще се промени живота Ви с непрекъснатите грижи за бъдещото Ви бебе и безсънните нощи, които ги съпътстват.

Жонглирането между работа и семейство е позната дилема на американските семейни двойки в наши дни. Изграждането на семейство ще промени не само Вашите професионални приоритети, но и целият Ви живот занапред.

Преодоляването на стерилитета е Вашата първа стъпка по този път.



Източник: www.westcoastinfertility.com